Tandsundhed Uden Grænser

Klinikken Trekronergade støtter den frivillige organisation Tandsundhed Uden Grænser. Foreningen har til formål at forbedre tandsundheden i udviklingslande. Konkret bidrager Tandsundhed Uden Grænser med akut nødhjælp kombineret med langsigtede bæredygtige udviklingsprojekter i områder, der har et udtalt behov men med ringe adgang til tandbehandling og især forebyggende tandpleje.

Uge 7, 2014 deltog klinikkens 2 tandlæger samt en af vores dygtige klinikassistenter på en Dentalmission til Rwanda. I Rwanda er der ca. 21 tandlæger til 11,6 mio mennesker, hvorfor adgang til tandpleje nærmest er en umulighed. Desuden er der ikke tradition for at børste tænder, og dette i kombination med nem adgang til diverse sukkerholdige drikke samt slik forårsager et meget stort behandlingsbehov.

Den hyppigste årsag til henvendelse til Hospitaler er tandpine, ligesom der er oprettet "hvilerum" på skoler, hvor børn kan lægge sig, såfremt tandpinen bliver for slem. I løbet af vores uge i Rwanda blev der behandlet mere end 500 afrikanere, både børn og voksne med akutte tandsmerter.

Vores behandlinger bestod primært af tandudtrækninger grundet de meget primitive forhold, hvor vi i ca. 80% af tiden var uden elektricitet. Desuden deltog vores klinikassistent sammen med en tandplejer i undervisning om sammenhængen mellem huller i tænderne og manglende tandbørstning samt kostindtag.

Det var en meget stor oplevelse, som vi aldrig vil glemme. Glæden ved at hjælpe et meget fattigt, men også et meget taknemmeligt folk var enorm.

Alle kan støtte Tandsundhed Uden Grænser med et enkelt bidrag eller en fast månedlig indbetaling. Du kan læse meget mere om dette på foreningens hjemmeside: www.tug-dk.org